Installera solceller

Installation och driftsättning

Vi hjälper dig installera solceller

När det kommer till installation av solceller så arbetar vi med produkter som klarar av vårt nordiska klimat och väder. Detta är helt andra typer av system än de som t ex används i Sydeuropa där snö, is och vind inte samverkar på samma sätt. Därför får du alltid välgjorda beräkningar på vind och snölast för just ditt tak. Hur utformningen blir för just ditt tak beror bland annat på var i landet fastigheten står samt hur hög byggnaden är. Terräng och omgivning spelar också in för dessa beräkningar. Oavsett vilket så får du ett system på din solcellsinstallation som du kan känna dig trygg med när du väljer Photonic

Kontakta oss så berättar vi mer

Solceller – från idé till driftsättning

När du väljer Photonic ansvarar vi för hela kedjan – från idè till driftsättning och finns med under hela resan. Installation och driftsättning är en viktig del med många detaljer som ska komma på plats.

IDÉ

Vilka möjligheter och önskemål har du kring din anläggning? Vi går igenom vilka just dina förutsättningar är för att sedan gå vidare till projekteringstadiet

PROJEKTERING

Här undersöker vi främst de tekniska förutsättningar i mer detalj. Det kan vara t ex hur ditt tak är byggt och konstruerat. Här gör våra ingenjörer också vindlast och snölast -beräkningar för att se vilket montagesystem som lämpar sig bäst och som ska klara alla vädrets krafter.

INSTALLATION OCH DRIFTSÄTTNING

När vi sedan kommit fram till vilka solceller och komponenter du vill ha så bokar vi in ett installationsdatum där vi monterar allt och driftsätter systemet. Vi överlämnar installationsdokumentation och alla bygghandlingar samt anmäler till din elnätsägare att det är dags att byta ut elmätaren. Sedan är du igång!

Hör av dig så kollar vi på ditt tak