Solpaneler

Solpaneler för alla tak

När man ska välja solpaneler är det flera faktorer som spelar in. Bland annat hur stor anläggning man skall bygga och vilken budget man har, samt effektiviteten man vill uppnå när anläggningen är i drift.

Hör av dig så berättar vi mer!
SOLPANELER

Vad ska man tänka på när man väljer solpaneler

Vilken panel man väljer beror alltid på projektet. Är det för en villa eller ett fritidshus så är kanske utseendet en viktig faktor för att det skall se snyggt ut på taket. Ska man installera solceller på ett industritak är kanske verkningsgraden viktigare än utseendet. Det finns alla kombinationer. Photonic hjälper dig att hitta den optimala lösningen för just ditt projekt. Väljer du oss som leverantör garanterar vi att du får solceller i absolut toppklass som håller många många år framöver.

Svarta solpaneler (FULL BLACK)

För installationer på villatak är svarta paneler ett populärt val. Detta innebär att bottenplattan på panelen är svart samt att ramen är svarteloxerad. I kombination med ett svart montagesystem blir installationen mycket diskret och smälter in bra i taket.

Verkningsgrad

När man tillverkar solceller blir vissa celler mer effektiva än andra beroende på själva tillverkningsprocessen. De mindre effektiva monteras i paneler som då får lite lägre verkningsgrad och de mer effektiva i paneler som blir klassade med högre verkningsgrad. Verkningsgraden bestämmer hur mycket energi panelen kan generera när den får solljus på sig. Ett mått på detta är Wp (Watt Peak). Det är den maximala effekten som panelen kan generera när den har maximalt med ljus på sig. Idag ligger detta värde typiskt mellan 280 -320W.

Standardpaneler

Den vanligaste typen av solpanel är den med vit bottenplatta och aluminiumram. Dessa paneler tillverkas i stora volymer och används oftast vid större installationer, som t.ex. på industritak eller i solkraftsparker.